Pot št. 6: Popoldne "mrzlih" izzivov

Dnevi se podaljšujejo in kaj kmalu bo prišlo poletje z visokimi temperaturami. Škof Frančišek se je ob takih dnevih rad namakal v kakšnem prijetnem tolmunu, zato se je odločil, da še pred poletno sezono poišče in preizkusi primerne kotičke za skočit v vodo.

Nekega sončnega popoldneva se je škof. Frančišek odpravil iz Škofje Loke v bližnjo vas, ki je bila znana po uporniških prebivalcih "puštucih", ki nikakor niso priznali loških korenin. Ob reki je zagledal ogromno ljudi, ki so se kopali in sončili. Odločil se je, da vodo preizkusi tudi sam. Čudovita je bila! Še 10 stopinj Celzija bi imela več, pa bi bila popolna! Nekaj časa si je vzel še za sončenje, potem pa je počasi odšel proti znanemu lesenemu mostu. Ko je hodil po mostu, ga  je bilo zelo strah, saj je pomislil, da mu bo hudič ponagajal. Ko je uspešno  prečkal brv, se je čez čas ustavil in si pogledal kako se zlivata Poljanska in Selška Sora. Tam se je malo umil. Nato je počasi odšel do Mestnega trga, kjer se je ustavil pri vodnjaku in spil kozarec vode. Ker mu voda ni bila po okusu, se je odločil, da gre do znane slaščičarne blizu vodnjaka. Tam se je usedel poleg mize in si naročil okusen sladoled.

kotiček št. 22

kotiček št. 23

kotiček št. 24

kotiček št. 25

Naloga:

Na prvih dveh kotičkih se slikaj z nogami do kolen v vodi, na tretjem kotičku se slikaj, kako piješ vodo iz vodnjaka, na četrtem kotičku pa, kako si si privoščil sladoled!

Tiskalniku prijazna navodila :

Svoje fotografije in odgovore čim prej pošlji na e-poštni naslov Grajskih zamorcev: loski.skavti@gmail.com

 SREČNO POT !

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.