25 skritih kotičkov Škofje Loke za 25 let Grajskih zamorcev!

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da se po Škofji Loki in okolici skriva cel kup čudovitih kotičkov. Znanih, manj znanih, popolnoma skritih … Kdaj si nazadnje ti odkril/a kakšnega? Ne veš več?

Freisinški škofi Abraham, Konrad III., Leopold, Konrad V., Filip in Frančišek so nekoč - kot ti danes - hodili po gozdnih poteh škofjeloškega hribovja, po ozkih srednjeveških uličicah, enako zadihano premagovali travnate strmine, čutili isto poletno sapo, ki potegne po poljih, in občudovali lepoto našega mesteca, ki ga oblivajo sončni žarki.

Ko so škofje pred 500 in več leti tako pohajkovali po loškem gospostvu, so odkrili marsikaj zanimivega. V pričakovanju praznovanja 25-letnice našega stega te izzivamo, da se podaš za njimi, odkriješ 25 skritih kotičkov Škofje Loke in za vsakega od njih osvojiš eno izmed 25 nagrad! Si za akcijo?

Navodila

Vsak začetek tedna bomo na naši spletni strani in facebook profilu objavili pot enega izmed freisinških škofov, ki bo vsebovala več skritih kotičkov. Tvoja naloga je, da prepoznaš lokacije po fotografijah in/ali opisu, najdeš pot in obiščeš vse objavljene skrite kotičke. Kotiček osvojiš tako, da se na njem fotografiraš, pri čemer morajo biti na fotografiji razvidni lokacija in osebe, ki so kotiček našle. Nekatere poti bodo vsebovale tudi vprašanja, na katera boš prav tako moral pravilno odgovoriti. Prvi, ki obišče vse kotičke posamezne poti in pravilno reši vprašanja, prejme nagrado. Princip je vse ali nič: za vse kotičke ene poti prejmeš vse nagrade za to pot. Če enega od kotičkov ne najdeš, žal ne dobiš nič.

Na pot se lahko odpraviš sam ali v skupini, lahko si skavt ali ne, lahko uporabiš kakršno koli prevozno sredstvo za pot in kakršen koli vir, da odgovoriš na vprašanja. S seboj potrebuješ le fotoaparat, dobro obutev in veliko skavtskega duha.

Ko prideš domov s poti, svoje fotografije in odgovore čim prej pošlji na e-poštni naslov Grajskih zamorcev: loski.skavti@gmail.com, ker kdor prej pride, prej melje. Poleg fotografij v mail napišite še vse sodelujoče v tvoji ekipi, da ne bi koga slučajno izpustili (čeprav se že vidijo na fotografijah, ne pozabite tudi na fotografa).

Rezultate bomo objavili skupaj s potjo za naslednji teden. Nagrade bomo podelili na osrednji prireditvi 16.4.2016.

Še enkrat na kratko:

  1. s spletne strani si natisni navodila,
  2. pripravi opremo,
  3. pojdi na pot,
  4. odkrij vse skrite kotičke, se tam fotografiraj in odgovori na vprašanja,
  5. fotografije in odgovore čim prej pošlji na: loski.skavti@gmail.com,
  6. poteguj se za prikupne nagrade,
  7. ponovi isto naslednji teden, z novo potjo in novimi izzivi!

Poti do sedaj:

Tiskalniku prijazna navodila za na pot:

 

Sveže v kategoriji 25 skritih kotičkov:

Pot št. 6: Popoldne "mrzlih" izzivov

Johann_Franz_Eckher_von_Kapfing_und_Liechteneck.jpg

Dnevi se podaljšujejo in kaj kmalu bo prišlo poletje z visokimi temperaturami. Škof Frančišek se je ob takih dnevih rad namakal v kakšnem prijetnem tolmunu, zato se je odločil, da še pred poletno sezono poišče in preizkusi primerne kotičke za skočit v vodo.
Preberi več »

04.04.2016 ob 13:00 | Matej Streec

Pot št. 5: Romanje grešnih duš

Philipp_von_der_Pfalz-1.jpg

Ko je škofa Konrada V. doletela tragična smrt, ga je kmalu nasledil škof Filip. Nekega dne je škof Filip dobil vabilo na romanje grešnih duš. Ker ga je povabilo zelo navdušilo, se je odločil, da se ga udeleži.
Preberi več »

28.03.2016 ob 08:53 | Matej Strelec

Pot št. 4: Na lov po severnih obronkih Selške doline

Konrad_V._von_Hebenstreit_.jpg

Vse je kazalo, da je škof Leopold žalostno končal v Sori zaradi svoje nepazljivosti, zato se Konrad V. ni prav dolgo obremenjeval z nepojasnjenimi okoliščinami polpretekle zgodovine. Škofja Loka mu je bila namreč že dolgo všeč in ob novem imenovanju za freisinškega škofa se mu je končno ponudila priložnost, da jo razišče. Sklenil je, da gre na lov.
Preberi več »

15.03.2016 ob 23:14 | Jernej Bernik

Pot št. 3: Štirje gradovi in studenec življenja

Leopold_von_Sturmberg.jpg

Čeprav je bila še zima, je bilo opazno prebujanje pomladi in škof Leopold je - kot je bilo v navadi - obiskal gradove v okolici Škofje Loke, da bi preveril, če bo potrebno kakšno spomladansko popravilo ...
Preberi več »

07.03.2016 ob 19:15 | Eva Bohinc

Pot št. 2: Iz pekla do raja

Konrad_III._der_Sendlinger_.jpg

Škof Konrad III je bil že od vedno znan po visoki ambicioznosti. Prepričan je bil, da je z dovolj močno željo možno premikati gore. Obenem pa se je zavedal tudi, da brez truda ne bo šlo ...
Preberi več »

29.02.2016 ob 15:15 | Neža Krajnik

12
Prikazujem 1-5 od 6